بیانیه جنبش حمس یکی از احزاب مهم الجزایر درباره تجاوز صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران
حزب اسلام گرای حمس (حرکة مجتمع السلم/ جنبش جامعه مسالمت آمیز) الجزایر با نهایت نگرانی و تأسف، اقدام نیروهای اشغالگر صهیونیستی در سحرگاه امروز را پیگیری کرده است؛ حملهای گسترده به خاک جمهوری اسلامی ایران که تأسیسات علمی، نظامی و غیرنظامی را هدف قرار داد و منجر به شهادت تعدادی از افراد، از جمله کادرهای علمی، نظامی و غیرنظامیان بیگناه شد.
این تجاوز در چارچوب تهدیدات آشکار و مکرر رهبران رژیم اشغالگر و حامیانش صورت میگیرد؛ در شرایطی که جهان در مرحلهای بسیار حساس قرار دارد و همزمان آگاهی جهانی در مخالفت با سیاستهای اشغالگرانه در فلسطین و تجاوزات آن در کشورهای همسایه مانند سوریه و لبنان افزایش یافته است.
در واکنش به این تحولات خطرناک، این جنبش :
- 1. شدیدترین محکومیتها را نسبت به این تجاوز آشکار ابراز میدارد؛ تجاوزی که نقض فاحش قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد است، و تشدیدی خطرناک بهشمار میآید که میتواند صلح و امنیت بینالمللی را تهدید کرده و منطقه را به سوی سناریوهای بسیار خطرناک سوق دهد.
- 2. این حمله را عملی تجاوزکارانه و محکومشده میداند؛ صرفنظر از بهانههای اعلامشده، این اقدام بخشی از سیاستی هدفمند است که به دنبال بیثباتسازی منطقه، برهم زدن توازن آن و جلوگیری از شکلگیری هر پروژه مستقل یا توسعهطلبانهای است که با منطق سلطه مخالفت دارد.
- 3. کشورهای حامی رژیم اشغالگر، بهویژه ایالات متحده آمریکا، را دارای مسئولیت سیاسی و اخلاقی بزرگی میداند، زیرا با حمایت مداوم خود، به این رژیم امکان فرار از پاسخگویی را داده و پوشش لازم را برای ارتکاب مکرر تجاوز به حاکمیت کشورها فراهم کردهاند.
- 4. از کشورهای اسلامی و عربی و آزادگان جهان میخواهد که برای توقف این تشدید خطرناک، و برای بازخواست رژیم اشغالگر بهخاطر تجاوزات مکررش — نخست در فلسطین 🇵🇸، و سپس در دیگر کشورهای منطقه — بهسرعت و بهطور هماهنگ وارد عمل شوند.
- 5. از دولت الجزایر 🇩🇿 میخواهد، در راستای اصول ثابت و مواضع تاریخی دیپلماسی الجزایر، در سطوح منطقهای و بینالمللی بهطور مؤثر وارد عمل شود تا از طریق تلاشهای دیپلماتیک گسترده، زمینه توقف این تجاوز و جلوگیری از تکرار آن فراهم گردد.
- 6. جنبش تأکید میکند که امنیت و ثبات امت اسلامی تنها از راه وحدت صفوف و استقلال در تصمیمگیری حاصل میشود، و اینکه هدف قرار گرفتن ایران در حال حاضر، در حقیقت هدفگیری نمادین تمام عناصر قدرت و عزت منطقه است. هیچ طرفی از پیامدهای چنین سیاستهایی در امان نخواهد بود، مگر آنکه به صورت جمعی، قاطع و با تعادل در برابر آن ایستادگی شود.