امروز پنج شنبه  ۱ آذر ۱۴۰۳

۱۴۰۱/۱۱/۱۰- ۱۲:۴۰ - مشاهده: ۲۴۸
تعداد بازدید:248 10 بهمن 1401 - 12:40
در حاشیه هفدهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی صورت گرفت

دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی‌با رئیس مجلس امت الجزایر

در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی ایران و رئیس مجلس امت الجزایر در حاشیه هفدهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، طرفین با اشاره به لزوم توسعه روابط دو کشور در بخش اقتصادی، خواستار فعال‌شدن هرچه بیشتر و تقویت گروه‌های دوستی پارلمانی دو کشور شدند.

جناب آقای قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته (یکشنبه 9 بهمن 1401) در حاشیه برگزاری هفدهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در شهر الجزیره، با آقای صالح قوجیل رئیس مجلس امت (سنا) الجزایر دیدار و گفتگو کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای این دیدار با بیان اینکه نسل انقلابی ایران به واسطه انقلابی که در الجزایر رخ داد با این کشور آشنا هستند، گفت: شما را به عنوان مبارز و مجاهد در سال‌های دور و امروز به عنوان رئیس مجلس امت الجزایر می‌شناسیم؛ از این رو بابت چنین ملاقاتی خرسندم که با نگاه رزمندگی و انقلابی با شما سخن می‌گویم.

دکتر قالیباف ادامه داد: دولت، مجلس و مردم ایران ذهنیت مثبتی نسبت به مردم الجزایر دارند و فضا در ایران نسبت به الجزایر مثبت است. رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه با وجود شرایط تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران، امروز بیش از 70 میلیارد دلار تجارت در بخش‌های مختلف داریم تأکید کرد: تصور می‌کنم این مهمترین موضوعی است که باید به آن کمک کنیم تا این ارتباط میان دو کشور، تجار و به‌ویژه در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان صورت گیرد و تبادلات تجاری میان دو کشور به شکل واقعی درآید.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه کشور الجزایر هم در میان کشورهای مسلمان، هم کشورهای عربی و هم آفریقایی موقعیت جغرافیایی ویژه‌ای داشته و می‌تواند بسیار مؤثر باشد، بیان کرد: نسل بعد از من و شما به حوزه روابط اقتصادی و فرهنگی اهمیت می‌دهد و این روابط می‌تواند ضامن روابط سیاسی و توسعه برادری و محبت میان دو کشور باشد و اگر روابط اقتصادی تعمیق نشود ممکن است در آینده میان آنها فاصله بیفتد.

وی در ادامه با اشاره به گفتگوی خود با آقای بوغالی رئیس مجلس ملی مردمی الجزایر اظهار داشت: گروه‌های دوستی پارلمانی و کمیسیون‌های مشترک میان دو کشور باید به سرعت فعالیت‌های خود را آغاز کنند و تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا نباید ما را از ارتباطات اقتصادی دور کند.

وی در همین زمینه تأکید کرد: راهبرد و خواسته رهبر معظم انقلاب اسلامی این است که ما با همبستگی، صلح و اوج همکاری با کشورهای همسایه و سایر کشورهای اسلامی، روابط را گسترش داده و تهدیدی برای یکدیگر نباشیم و همه با هم تهدید برای رژیم نامشروع صهیونیستی باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بی‌شک امروز بحث فلسطین موضوع اول جهان اسلام است و همه کشورهای اسلامی‌باید در این خصوص با هم متحد بوده و در همه زمینه‌ها به مردم فلسطین کمک کنند، ابراز داشت: همه کشورهای اسلامی‌باید تلاش کنیم گروه‌های فلسطینی را با هم متحد کرده و با تقویت آنها باعث شویم با قدرت، مقابل رژیم صهیونیستی بایستند چرا که این رژیم جز زبان قدرت چیزی نمی‌فهمد.

وی همچنین با تأکید بر اینکه همه ما کشورهای اسلامی و عربی باید تلاش کنیم اجازه ندهیم رژیم صهیونیستی در برقراری ارتباط با کشورها و دولت های اسلامی موفق شود، گفت: همه امت و دولت های اسلامی‌باید هزینه این کار را بالا ببرند که رژیم صهیونیستی این جرأت را پیدا نکند با دولت های اسلامی ارتباط برقرار کند.

رئیس مجلس امت الجزایر نیز در این دیدار با تأکید بر اینکه در این مرحله از تاریخ جهان اسلام نیازمند برقراری اتحاد هستیم و باید بر نقاط مشترک تمرکز و بر آنچه باعث توافقات می‌شود تأکید کنیم افزود: جهان اسلام ظرفیت‌ها و امکانات بالایی از جمله انرژی و اقتصاد داشته و به لحاظ جغرافیایی نیز دارای موقعیت ژئوپلتیکی خاص است و ما امیدواریم نشست PUIC که میان کشورهای اسلامی‌برگزار می‌شود نتیجه‌ای با مواضع صریح برای آینده جهان اسلام داشته باشد.

رئیس مجلس امت الجزائر در ادامه مسأله اساسی و اصلی همه کشورهای اسلامی را فلسطین دانست و افزود: ما در الجزایر شاهد طرح ابتکاری، بی نظیر و تاریخی رئیس جمهوری این کشور هستیم که در اجلاس اتحادیه عرب همه گروه‌های فلسطینی را در کشورمان گردهم جمع کرد.

وی همچنین تأکید کرد: افزایش روابط اقتصادی میان الجزائر و ایران و به ویژه روابط میان دو پارلمان بسیار مهم است و باید بتوانیم گروه دوستی پارلمانی میان دو کشور را تقویت کنیم که با صراحت با یکدیگر گفتگو کنند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما